Altsayfa

Dosyalar

ÇİNGENELER BİR AVRUPA YAZGISI:    Çingeneler Avrupa'nın güzel ırklarından biridir. Gerçek Çingene görmemiş kişiler, onların fiziksel görünümlerine ilişkin bir düşünceye sahip olmak için eski yazarların verdiği imgelere bakmamalıdır.
 

RUMELİ’YE GEÇİŞ : Salla Rumeli'ye geçilip buraların fethedildiği düşüncesi, tamamen gerçek dışıdır. Karasi gazilerinin Osmanlı’dan önce Rumeli'ye sallarla geçip, yağmada bulunmalarıyla ilgili olaylar, Osmanlı'ya atfedilmiştir.

Edebiyatname

Confessions of a ShopaholicSanmanki talebi devlet ü câh etmeye geldik.  Biz aleme bir yâr için âh etmeye geldik
e-Posta Yazdır PDF

MÜREKKEBİN İÇTİĞİ SES / Veysel ÇOLAK ( Öteki yay. 1999)

* Bu da çok açıktır ki "bir şey" aynı zamanda "iki şey" olamayacağından ortada "yeni bir şey" vardır sy:35

* Bir nehirde akan suda iki kez yıkanılmayacağı genellikle bilinir ve kabul edilir. Ama ancak bu kadar. Oysa akan suda bir kez bile yıkanılmaz. Çünkü suyun akışı sürekli bir değişimi gündemde tutmaktadır. O zaman suyun akışı içersinde yıkanılmaktadır. Sy:51


* Yani birşeyin öncesi yoksa sonrası da yoktur. Sy:82

* Bertolt Brecht " Fotoğraf gerçeğin yansıması değil, yansımanın gerçeğidir " der. Sy:102

*Akira Kurusawa'nın "Çok hüzünlü bir sahneye neşeli bir şarkı eklenirse, hüzün olağanüstü bir güç kazanacaktır" sözünü unutma. Sy: 104

* Ötme be vapur ötme
Anladık gidiyorsun işte
İçinde sevdiklerimiz var
Bel Bağladıklarımız var
Dertsiz günlerimiz var
Ötme be vapur ötme
Gittiğinden haberimiz var

Ferit EDGÜ

 

 

Veysel ÇOLAK

Mehmet Pınar ve Göksu Acar imzalarını da kullandı. Raziye Hanım ile Mustafa Çolak’ın oğlu. İlk ve orta öğrenimini Turgutlu’da tamamladı. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü (1977) , DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü (1992) bitirdi. 1977’den bu yana Malatya, Manisa ve İzmir’de öğretmenlik yaptı. Dize adlı şiir dergisini çıkarıyor. TSY ve Edebiyatçılar Derneği, PEN üyesi. İzmir’de yaşıyor.

İlk şiiri 1973’te Demokrat İzmir gazetesinde çıktı. Yeni Dergi, Yarına Doğru, Milliyet Sanat, Yazko, Türkiye Yazıları, Yeni Toplum, Varlık, Ütopiya, Edebiyat ve Eleştiri, Adam Sanat, Dönemeç, İnsan, Broy, Yeni Biçem, Somut, Dize, Demokrat İzmir, Politika, Demokrasi ve Ülkede Gündem gibi dergi ve gazetelerde yayımlanan şiirleriyle tanındı. 1974’te Milliyet Sanat dergisinin düzenlediği “Yılın En Başarılı Genç Şairi” yarışmasında finale kalan dört şairden biriydi. A. Behramoğlu onu “Yeni kuşağın, şiir dili oldukça kişisel ve güç anlaşılır bir temsilcisi” olarak gösterirken, Ş. Kurdakul “coşkunun, sevginin, yaşama bakış biçimlerinin, başkaldırının, çelişkileri bilinçle yorumlamanın yarattığı bir ortamda kuşağın ortak dilinden arınarak kendi dilini yaratma becerisi gösterdi”ğini belirtti. S. Nezir ve M. Cengiz ile birlikte Yenibütün Şiir Hareketi’ni başlatanlar arasında yer aldı.

Ödül: Sen Balık mısın? İle 1979 Almanya II. Uluslararası Çocuk Kitapları Fuarı İyi Çocuk Kitabı (ikincilik): Fotoğraf Arkalıkları ile 1985 Rıfat Ilgaz – Cide Edebiyat Ödülü (ikincilik): Ölüler Diyaloğu ile 1989 Halil Kocagöz Şiir Ödülü; Kalbim Hoşça Kal ile 1996 Sabri Altınel Şiir Ödülü; 1996 Altın Koza Şiir Ödülü; “Mürekkep Zamanlar” dosyasıyla 1996 Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü; Güzel Suç ile 2000 Orhon Murat Arıburnu “Turgut Uyar Jüri Özel Ödülü.”

Yapıtları: Şiir: Terin Yaktığı Bir Yaradan, İst.: Cem, 1978; Sen Balık mısın? , (çocuk şiirleri) İst.:Can, 1979; Günlerin Yağmurunda, Ank.: Türkiye Yazıları, 1980; Aşkolsun, Ank.: Dayanışma, 1982; Ötesi Yar, İzmir: Dize, 1985; Fotoğraf Arkalıkları, İst.: Çınar, 1985; Ölüler Diyaloğu, İst.:Broy, 1988; Umut Aşktadır, Ank.: Çankaya Belediyesi, 1993; Buz ve Ateş, Ank: Doruk, 1994; Aşkın La Sesi, İst.: Piya, 1995; Giz ve Yara (Toplu Şiirler – I) Ank.: Doruk, 1996; Güzel Suç, İst.: Gendaş, 2000; İkizim Sevgilimdi, İst.: Yön, 2000., Mürekkep Zamanlar, İst., Papirüs y., 2005

Roman: Cinselliğin Kahkahası, İst.: Cep, 1995.

İnceleme: Edip Cansever’de Şairin Kanı, İst.: Papirüs y, 2004; Mürekkebin İçtiği Ses, Ank.: Öteki, 1999; Yabancılaşma ve Öteki Şiir, İst.: Gendaş, 1999., Şiir Nedir ve Nasıl Yazılır, Papirüs y., İstanbul Mart 2004

Kaynaklar: BF (26 nisan 1999): Necatigil, İsimler, 117; Kurdakul, Sözlük, 191 – 192. 

 

 

 


Yorumlar

İsim *
Email (Doğrulama & Cevaplar)
URL
Kod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Yorumu Gönder
 
Şuan Bu Sayfadasınız:

Sessizlik

Confessions of a Shopaholic Hayatın bir seher yeli kadar kısa olduğu anlarda gökyüzündeki kuşların çığlıkları bir başka gelir insanın kulağına. Ve sessizlik çöktüğünde gökyüzünün perçemine bir başka olur insan.

Haberler

Confessions of a Shopaholic AKP 'li Devlet Bakanı Egemen Bağış "Heybeliada Ruhban Okulunun, Türk vatandaşlarının ihtiyaçları olan hizmetleri sunabilmek için açılması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Bilgi

Sample Images
II. Dünya savaşından sonra bir ilk gerçekleşerek kadın iş gücü bu tarihe kadar görülmemiş bir şekilde günlük hayata girdi. Savaşlar nedeniyle çok büyük kayıplar veren erkek iş gücüne destek olarak kadın iş gücü hayat bulmuş oldu.

Gündem

2006 yılında hükümet FİSKOBİRLİK ile kavgaya girdi. Ardından FİSKOBİRLİK yok olunca, şimdi de yerine kurulan TMO destekleme alımı yapmayınca üretici fındık kartellerinin pençesine insafsızca teslim edilmiş oldu

En Fazla Okunanlar

Altsayfa

Confessions of a Shopaholic

Her sayfanın altında bir sır gizlidir. İster sayfanın altını karıştırısın, ister sayfayı kapatır çıkarsın.