Altsayfa

Dosyalar

ÇİNGENELER BİR AVRUPA YAZGISI:    Çingeneler Avrupa'nın güzel ırklarından biridir. Gerçek Çingene görmemiş kişiler, onların fiziksel görünümlerine ilişkin bir düşünceye sahip olmak için eski yazarların verdiği imgelere bakmamalıdır.
 

RUMELİ’YE GEÇİŞ : Salla Rumeli'ye geçilip buraların fethedildiği düşüncesi, tamamen gerçek dışıdır. Karasi gazilerinin Osmanlı’dan önce Rumeli'ye sallarla geçip, yağmada bulunmalarıyla ilgili olaylar, Osmanlı'ya atfedilmiştir.

Edebiyatname

Confessions of a ShopaholicSanmanki talebi devlet ü câh etmeye geldik.  Biz aleme bir yâr için âh etmeye geldik
e-Posta Yazdır PDF

İsrail yıkım için düğmeye bastı, İslam dünyası uykuda.

İşgalci siyonist İsrail, Kudüs’te bulunan Osmanlı mirasını yok etme girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Siyonistlerin kontrolündeki Kudüs Belediye Başkanlığı, Aralık ayı içerisinde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Miraç’a yükselirken bineği Burak’ı bağlayıp Mescid-i Aksa’ya giriş yaptığı tarihi Meğaribe yolunu tamamen kaldırıp Burak duvarını (ağlama duvarı) genişleteceğini açıkladı.

Kudüs’teki sivil toplum kuruluşları, işgalci İsrail’in bu kararına tepki gösterirken yıkım kararına bir tepki de Mirasımız Derneği’nden geldi. Kısa adı MİRASIMIZ olan Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Demirci, İsrail’in yayılmacı işgal ve tahrip politikalarının bir yenisi olan Meğaribe Köprüsü’nün yıkım girişimine sert bir dille tepki gösterdi. Muhammed Demirci, yaptığı yazılı açıklamada 1948 yılında başlayan 1976 yılında ise tamamlanan Kudüs’ü işgal girişimlerini yeterli görmeyen İsrail’in, Mecid-i Aksa’nın etrafında gerçekleştirmek istediği yeni projeler kapsamında Mescid-i Aksa’nın Nebiler Kapısı’na (Meğaribe Kapısı) bakan Meğaribe Semti’ni yerle bir ettiğini belirtti.

MİRASIMIZ Derneği Başkanı Muhammed Demirci, dozerlerle yerlebir edilen Meğaribe’den Mescid-i Aksa’ya giriş yapılan Meğaribe Köprüsü’nü yıkmak için 2004 yılında başlayan çalışmalarla köprünün altı oyularak çökertilmiş ve kullanılamaz bir hale geldiğini, işgalci İsrail’in hedefinin köprüyü tamamen kaldırmak olduğunu söyledi.

Demirci, basın açıklamasında şunları kaydetti:

MEĞARİBE KÖPRÜSÜ’NÜ YIKACAKLAR

İsrail’in iki binli yılların ortalarında Uluslararası Kamuoyunun tepkisiyle birlikte inkar ettiği hain emellerine ait resmi belgelere ulaştık. Kudüs Belediyesi’nin resmi olarak plan ve projesini tamamladıkları hain plana göre Meğaribe köprüsü tamamen yıkılacak ve İşgalci İsrail’in Ağlama Duvarı adını verdiği Burak Duvarı nün önü açılarak genişleyecek. Peygamber Efendimizin Miraç için Mescid-i Aksaya giriş yaptığı Meğaribe Kapısı’nı Müslümanların girişine yasaklayan siyonist zihniyet, köprünün tahrip olmasından sonra Yahudilerin kapıdan rahatlıkla girişini sağlayacak ahşap köprü yaptırdı.

ULUSLARARASI HUKUK YOK SAYIYORLAR

Siyonistler, Ağlama Duvarı dedikleri Burak Duvarı’nın yanı başına ise büyük bir ibadethane yapacaklar.

Siyonist rejim tüm bu tahrifatı yaparken Uluslararası hukuku da çiğnemiş, UNESCO dahil olmak üzere resmi kurumlara yalan beyan vermiş ve bilgi almak üzere yapılan resmi müracaatları görmezden gelmiştir.

OSMANLI MİRASININ ÜSTÜNE YAHUDİ TAPINAĞI İNŞA EDECEKLER

Bizler işgalci İsrail’in bu planlarının resmi vesikalarına ulaştık. Siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili planlarını içeren çizim ve detayları resmi makamlarca da onaylanmış. Sizlerle paylaştığımız belgelerde bahsettiğimiz Meğaribe Kapısı’nın yıkılmadan önceki durumu ve gelecekte yapılması planlanan inşaatların taslağı vardır.

 

KÖPRÜYÜ YIKIP ASKERİ KÖPRÜ YAPACAKLAR

İsrail basınından edindiğimiz bilgilere göre, Kudüs belediyesinde bir mühendis siyonistlerin kuruluşu olan ve aynı zamanda sonradan inşa edilen Meğaribe Köprüsü’nün yapımını ve bakımını üstlenen Ağlama Duvarı Cemiyeti’ne bir yazı göndererek, Meğaribe Köprüsü’nü yıkmalarını istemiş. Kudüs’ün sahibi Müslümanları hiçe sayıp kendi aralarında bir çalışmaymış gibi göstermek isteyen siyonist yönetim, Yahudilerin buraya yeni bir köprü yapacaklarını söylüyor. Aksi takdirde belediye olarak kendilerinin bu köprüyü yıkıp, yıkımın faturasını da kendilerine keseceklermiş.

 

Yani, siyonistler 2007’de olduğu gibi yıkma girişimlerinin tekrarlayacak, bin yıllık siyonist planlarının bir adımını daha atmış olacaklar. Meğaribe’yi yıkmayı kafaya koyan işgalci tahrip gücü, buraya askeri bir köprü kurmak istiyor. Bu girişim aynı zamanda Keydem Yeruşalayim Projesi’nin bir parçası.

ASIL AMAÇLARI GEÇİCİ DEĞİL, TARİHİ KÖPRÜYÜ YOK ETMEK

Siyonistlerin asıl amacı geçici Meğaribe Köprüsü’nü değil, tarihi Meğaribe Köprüsü’nü yıkmak.

Geçtiğimiz ay kendilerini İstanbul’da misafir ettiğimiz Kudüs Eski Müftüsü İkrime Sabri Beyefendi de bu hadiseyi “Siyonistlerin atmış olduğu bu adımın asıl gayesi Meğaribe Köprüsü’nün yerine askeri araçların girebileceği bir köprü yaparak Mescid-i Aksayı ortadan kaldırmak!” olarak yorumluyor. MİRASIMIZ Derneği olarak oradaki her gelişmeyi an ve an takip ediyoruz.

Bu yıkım girişimi ileride çok vahim sonuçlara sebebiyet verebilir. Kudüs Vakıflar başkanı Şeyh Abdulazim Selheb’in de dediği gibi durum çok tehlikeli. Siyonistlerin bu yıkma girişimleri neticesinde Kudüs’te ve bütün dünyada ortaya çıkacak olan olaylardan işgalci İsrail sorumludur.

KAMUOYU KUDÜS’E DAHA DUYARLI OLMALI

Bizler yaptığımız faaliyetlerle Kudüs’deki Osmanlı Mirasına sahip çıkmak için gayret gösterirken diğer taraftan işgalci İsrail’in bu ve benzeri sinsi, hain planlarını yakından takip ediyoruz.

Türkiye’de ve dünyada Müslümanların dikkatlerinin Mısır, Libya ve Suriye üzerine toplandığı bir zamanda Kudüs’e olan Kamuoyu ilgisi maalesef azalmaktadır. İlk Kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın böylesi kritik günler yaşadığı bir dönemde gerek Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gerek Sivil Toplum Kuruluşları ve gerekse vatandaşlarımızın bu meselede üzerine düşen görevleri yerine getirmesini bekliyoruz.


Yorumlar

İsim *
Email (Doğrulama & Cevaplar)
URL
Kod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Yorumu Gönder
 
Şuan Bu Sayfadasınız:

Sessizlik

Confessions of a Shopaholic Hayatın bir seher yeli kadar kısa olduğu anlarda gökyüzündeki kuşların çığlıkları bir başka gelir insanın kulağına. Ve sessizlik çöktüğünde gökyüzünün perçemine bir başka olur insan.

Haberler

Confessions of a Shopaholic AKP 'li Devlet Bakanı Egemen Bağış "Heybeliada Ruhban Okulunun, Türk vatandaşlarının ihtiyaçları olan hizmetleri sunabilmek için açılması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Bilgi

Sample Images
II. Dünya savaşından sonra bir ilk gerçekleşerek kadın iş gücü bu tarihe kadar görülmemiş bir şekilde günlük hayata girdi. Savaşlar nedeniyle çok büyük kayıplar veren erkek iş gücüne destek olarak kadın iş gücü hayat bulmuş oldu.

Gündem

2006 yılında hükümet FİSKOBİRLİK ile kavgaya girdi. Ardından FİSKOBİRLİK yok olunca, şimdi de yerine kurulan TMO destekleme alımı yapmayınca üretici fındık kartellerinin pençesine insafsızca teslim edilmiş oldu

En Fazla Okunanlar

Altsayfa

Confessions of a Shopaholic

Her sayfanın altında bir sır gizlidir. İster sayfanın altını karıştırısın, ister sayfayı kapatır çıkarsın.