Altsayfa

Dosyalar

ÇİNGENELER BİR AVRUPA YAZGISI:    Çingeneler Avrupa'nın güzel ırklarından biridir. Gerçek Çingene görmemiş kişiler, onların fiziksel görünümlerine ilişkin bir düşünceye sahip olmak için eski yazarların verdiği imgelere bakmamalıdır.
 

RUMELİ’YE GEÇİŞ : Salla Rumeli'ye geçilip buraların fethedildiği düşüncesi, tamamen gerçek dışıdır. Karasi gazilerinin Osmanlı’dan önce Rumeli'ye sallarla geçip, yağmada bulunmalarıyla ilgili olaylar, Osmanlı'ya atfedilmiştir.

Edebiyatname

Confessions of a ShopaholicSanmanki talebi devlet ü câh etmeye geldik.  Biz aleme bir yâr için âh etmeye geldik
e-Posta Yazdır PDF

CeBIT Bilişim Eurasia kapılarını açtı

Avrasya’nın en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia,  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen görkemli bir törenle açıldı.

Tüyap Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 11 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan CeBIT Bilişim Eurasia 2009’da binin üzerinde şirket 45 farklı sektöre yönelik kurumsal çözümlerini sunacak.

Katılımcı şirketler ayrıca, 3G destekli dizüstü bilgisayarı, dijital fotoğraf makinesi, kamera, navigasyon, ev sinema sistemleri, WiFi, geniş bant ağ çözümleri, dijital eğlence, donanım, yazılım ve çevre birimleri ile ilgili ürün, yenilik ve hizmetlerini sergileyecek.

Fuara giriş ücreti 20 TL.

 

 



 

Fuardan izlenimler;

Dün kapılarını 10. kez açan CeBIT Bilişim Eurasia'da, ekonomik kriz nedeniyle katılım göstermeyen büyük tüketici elektroniği firmalarıyla mobil operatörlerin yerini bilişim ve Ar-Ge firmaları doldurdu. Önceki yıllara kıyasla daha sakin geçen açılış, şirketler arası iş geliştirme trafiğini de rahatlattı.

CeBIT Eurasia'da bu yıl göze çarpan en büyük farklılık, "ekonomik krizin açtığı yaraları bilişimle iyileştirme" hedefiyle oluşturulan organizasyonun B2B iş çözümlerini odağa koyması. Gerçekten de ilk kez Bilişim Zirvesi'yle birlikte eş zamanlı gerçekleştirilen fuarda e-sağlık uygulamalarından araç takip sistemlerine veri ve sunucu güvenliğinden açık kaynak kodlu yazlımlara dek pek çok alanda ekonomik kurumsal çözümler öne çıkıyor.

Bilhassa firma temsilcilerinin bu yıl "daha rahatlamış" bir iş ortamından memnun olduğu rahatlıkla gözlemleniyor. Önceki yıllarda son tüketiciye hizmet ve ürün sağlayan firmaların boş bıraktığı alanın izleyen yıllarda da bilişim ve yazılım firmalarınca doldurulması yönündeki beklenti de yüksek.

Dünyanın en büyük B2B sosyal ağı olarak kabul edilen Xing 'un Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli'ye göre ekonomik kriz CeBIT özelinde yeni fırsatları tetiklemiş durumda. Türkiye'de yaklaşık 600 bin üyesi bulunan ağda CeBIT için açılan özel grubun çığ gibi büyüdüğünü söyleyen Gönenli, tüketici elektroniğinin ağırlığının azalmış görünmesine karşın ziyaretçi sayısının önceki yılı geride bırakacağı iddiasına katılıyor.

Gönenli'ye göre en büyük fırsat, bu yıl bilişimle başarısını ispat edecek fuarın izleyen yıllarda bilişim ve tüketici elektroniği sektörlerini "eşit ağırlıkta" barındıracak bir platforma dönüşecek olması. Gönenli, büyük tüketici elektroniği firmalarının er geç CeBIT'e geri döneceği iddiasını dile getiriyor.

İlk gün etkinlikleri arasında tüketicilere yönelik eğlenceli faaliyetlere fazla rastlanmamasına karşın, bilhassa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çok geniş bir heyetle fuarın açılışını yapması fuarın bilişim teknolojilerine yönelik yeni kimliğine de açık destek olarak görülüyor.

"Bu bir ilk" diye konuşan Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sarı, bu yıl "sönük" gibi görünen açılış günü trafiğinin aslında bir kimlik değişimini gösterdiği kanısında. Sarı'ya göre bu kimlik değişimi izleyen yıllarda dev yazılım ve bilişim firmalarını da kendisine çekecek.

Avrasya'nın en büyük iş geliştirme platformu olarak tanıtılan CeBIT Bilişim Eurasia, geçen yıl 70 bini profesyonel olmak üzere toplam 159 bin 302 kişi tarafından ziyaret edilmişti. Bu rakamın bu yıl artması ve ziyaretçiler içinde bilişim ve telekomünikasyon sektöründen temsilcilerin oranının daha yüksek olması bekleniyor. 

(Kaynak:08-10-2009 / 04-01 gencbilim)

 


Yorumlar

İsim *
Email (Doğrulama & Cevaplar)
URL
Kod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Yorumu Gönder
 
Şuan Bu Sayfadasınız:

Sessizlik

Confessions of a Shopaholic Hayatın bir seher yeli kadar kısa olduğu anlarda gökyüzündeki kuşların çığlıkları bir başka gelir insanın kulağına. Ve sessizlik çöktüğünde gökyüzünün perçemine bir başka olur insan.

Haberler

Confessions of a Shopaholic AKP 'li Devlet Bakanı Egemen Bağış "Heybeliada Ruhban Okulunun, Türk vatandaşlarının ihtiyaçları olan hizmetleri sunabilmek için açılması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Bilgi

Sample Images
II. Dünya savaşından sonra bir ilk gerçekleşerek kadın iş gücü bu tarihe kadar görülmemiş bir şekilde günlük hayata girdi. Savaşlar nedeniyle çok büyük kayıplar veren erkek iş gücüne destek olarak kadın iş gücü hayat bulmuş oldu.

Gündem

2006 yılında hükümet FİSKOBİRLİK ile kavgaya girdi. Ardından FİSKOBİRLİK yok olunca, şimdi de yerine kurulan TMO destekleme alımı yapmayınca üretici fındık kartellerinin pençesine insafsızca teslim edilmiş oldu

En Fazla Okunanlar

Altsayfa

Confessions of a Shopaholic

Her sayfanın altında bir sır gizlidir. İster sayfanın altını karıştırısın, ister sayfayı kapatır çıkarsın.