Wikileaks Belgeleri
Wikileaks belgeleri kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. 251 bin 287 belgeden sadece 226'sının açıklandığı belgelerin ileriki zamanda kimi, nasıl hedef alacağını dünya endişe içinde bekliyor.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki Wikileaks bu bilgileri aktarmak için seçilmiş bir aracıdır ve bu belgelerin gerçekliliği ispatlanmamış ham maddelerdir.
Belgelere sadece Türkiye eksenli bakmak da doğru değildir. Nedeniyse İtalya, Fransa, Rusya devlet başkanlarını küçümseyici belgelerinde olduğudur. Ve belgelerin sadece küçük bir bölümü açıklanmış durumdadır. Ayrıca belgelerin içeriğini de önemsiz buluyorum. Önemli olan bu belgelerle vurgulanmak istenen amacın ne olduğu üzerinde durulmalıdır.
Wikileaks belgelerinin içeriğinden çok amacı üzerinde durmak daha aydınlatıcı ve çözümleyici olacaktır. Ve şu çok ilginçtir ki bu güne kadar İsrail’le ilgili kayda değer belge yayınlanmadı. 251 bin belge arasında var mıdır bilmem ama şu ana kadar etkili herhangi bir şey duyulmadı, görülmedi.
Arkasında Neoconlar mı, İsrail' mi, istihbarat örgütleri mi, küresel sermaye mi var halen ortaya çıkmış değil ama Wikileaks'in yayınladığı belgelerin bir operasyon olduğunu düşündürecek çok neden var. Bunlar kamuoyu oluşturmak için uygulamaya sokulmuş bir operasyon olduğu kanaatindeyim.
Hedefte ise Obama 'mı, Başbakan Erdoğan 'mı, Türkiye’mi vardır halen bilinmiyor ama çok güzel kamuoyunu oluşturulduğu kesin. Çünkü çamur at tutmazsa izi kalsın mantığıyla Wikileaks’in görevini çok iyi yaptığı anlaşılıyor.
Bu iddialar 2011’de yapılacak genel seçime kadar çok fazla propaganda malzemesi olacağa benziyor.
Ana muhalefet partisinin Başbakan Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 hesabı olduğuna ait iddiayı gündeme alması ve Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı çok sert konuşmasından anlaşılıyor ki Wikileaks görevini çok iyi yapıyor.
Son olarak tüm dünya şu soruları soruyor. Mesaj kime veya nereye, belgelerle istenilen nedir, bundan sonra ne yapılacak? Bekleyip göreceğiz…
Nihat Altay
STDM Aktivisti









AKP 'li Devlet Bakanı 

Yorumlar